ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Oferta d’activitats

Esgrima       NOVETAT

L’esgrima és un esport molt complet que es pot descriure com la combinació entre l’elegància del ballet, l’estratègia dels escacs i l’energia de les arts marcials. És molt cridaner pels seus moviments harmoniosos on cada “tocat” ha d’estar pensat dintre d’una estratègia, i on encara que sigui un art marcial està mancat de dolor físic, ja que no existeix mai contacte directe. Es proporciona tot el material necessari per a la realització de l’activitat adequant-la en funció de l’edat: careta de plàstic, peto de protecció i espadetto de plàstic per als més petits; careta metal·lica, vestit d’esgrima, espasa d’esgrima Mini per als mitjans.

Extraescolars escacs

Còmic i manga        NOVETAT

El curs de còmic i manga està pensat per iniciar-te en el món del dibuix d’una forma divertida i motivadora. A través dels personatges preferits dels infants es treballa les diferents tècniques per aprendre a dibuixar expressions, proporcions del cos, cabell i roba, diferents plans, tècniques de volum i color, etc. També es treballa la narrativa de vinyetes i com fer el teu propi còmic. La idea és aprendre alhora que gaudeixes de l’apassionant món del còmic. El curs inclou fitxes de treball, còmics de regal i tot el material necessari.

Extraescolars escacs

Iniciació a l’esport    NOVETAT

La proposta d’iniciació a l’esport pretén fer descobrir els esports col·lectius als més petits des d’una vessant lúdica, a través de diferents jocs i exercicis on s’introduiran diversos esports però sense normes estrictes ni reglament específic.

L’objectiu és experimentar amb diferents esports per tal de millorar la coordinació i la motricitat dels infants a través del’acció i el dinamisme que aporta la pràctica esportiva.

Extraescolars escacs

Escacs

Extraescolar per potenciar l’apartat lúdic i formatiu dels escacs. Els nens apendreàn la base tècnica i els valors per adquirir les destreses que puguin fer servir en la seva vida diària i acadèmica.

 

Els escacs com a eina pedagògica ofereixen l’oportunitat d’estimular la ment dels alumnes des de ben petits. La naturalesa intel·lectual del joc ajuda a desenvolupar les capacitats intuïtives i estratègiques del nen/a en un entorn de respecte i aprenentatge. 

Extraescolars escacs

Mecanografía

Aprenentatge de mecanografia (memoritzar el teclat per poder teclejar amb tots els dits sense abaixar la vista per buscar les tecles) amb l’objectiu de guanyar temps a l’hora d’escriure i acabar amb major rapidesa les tasques. 

Extraescolar mecanografia

Dansa

Activitat que té com a objectiu treballar la tècnica de base de la dansa, considerant el coneixement de propi cos, l’actitud postural i l’equilibri com a elements bàsics. La interpretació musical, l’expressió corporal, el ritme i la millora de les qualitats físiques en general (flexibilitat, to muscular, coordinació i agilitat) també són elements que es treballen al llarg del curs. L’activitat de dansa prepara un atractiu, i ja tradicional, festival de final de curs.

Dansa Montagut

Gimnàstica rítmica

Sessions d’entrenament destinades a preparar les nenes per participar en campionats escolars de gimnàstica rítmica. Les nenes que s’apuntin a aquesta activitat s’hauran de comprometre a entrenar dissabtes i a participar en competicions que es celebren els caps de setmana al llarg del curs.

Futbol – Bàsquet

Activitats que inclouen exercicis d’iniciació i millora de la tècnica del joc i que potencien el desenvolupament de la condició física general dels nens i nenes. Els entrenaments pretenen millorar la qualitat de joc de tots els components de cada equip perquè cadascun d’ells pugui participar en els partits que es celebren els caps de setmana. Com a part educativa els nens i nenes han d’aprendre a compartir i a perdre i a guanyar amb esportivitat.

Futbol Montagut

Teatre

Activitat que permet als nens i nenes desenvolupar la seva personalitat a través d’exercicis i activitats d’expressió corporal i oral, interpretació de personatges i memorització de texts, que els permet adquirir seguretat en si mateixos, comunicar-se millor i respectar el seu torn de paraula. Al llarg del tercer trimestre es prepara un espectacle per representar davant del públic.

Teatre Montagut

Anglès

Des de Challenge Acadèmia d’idiomes creiem en la importància d’aprendre llengües estrangeres adaptant-nos a les necessitats de l’alumnat i al món actual. És per això que la metodologia emprada és innovadora i activa, basada en un aprenentatge significatiu i viviencial, a través de projectes, jocs de rol i  escape rooms, fent que les classes siguin siguin diferents, divertides i dinàmiques. D’aquesta manera aconseguim que els alumnes puguin desenvolupar tot el seu màxim potencial i estiguin constantment motivats.

 

Pels més menuts oferim mètodes basats en l’aprenentatge significatiu i l’experiència vivencial. Fem ús d’una mascota i treballem a través del joc simbòlic, el moviment i la vessant artística dels infants.

 

Per als grups de primària, el cicle inicial, potenciem al màxim l’expressió oral i l’escolta activa a totes les sessions on la gamificació és el pilar central a les nostres classes. Als cicles mitjà i superior combinem, a més a més, la lectura i l’escriptura creativa ( amb la creació del nostre propi blog digital, convertint-nos en periodistes).

 

Robòtix

Les extraescolars amb una de les metodologies educatives més innovadores.
Portem la programació de la pantalla a la vida real a través de la construcció de robots, la programació de videojocs.

Basada en la metodologia pròpia de construcció activa i el descobriment guiat pel mateix alumne. Els participants treballen en grups reduïts en projectes i interessos seguint el mètode científic.

ROBÒTIX potencia aquestes noves habilitats i competències mitjançant un model pedagògic consolidat i contrastat, ideat per Lego Education, fomentant en els participants el talent, la comunicació, l’esperit emprenedor i la seva curiositat per descobrir i aprendre.

Taekwondo

És un art marcial molt complert pels nens i nenes, ja que a més de potenciar l’aspecte físic (treballant la flexibilitat, força, resistència), també inculca una sèrie de valors d’educació i companyerisme. A més contribueix en el seu procés formatiu, millorant la seva concentració i disciplina, fomentant el respecte i millorant la seva confiança i seguretat.

Taekwondo Montagut

Dibuix i manualitats

L’activitat va enfocada a treballar la creativitat i imaginació del nen/a i a potenciar la seva manera de dibuixar i/o expressar mitjançant els elements plàstics.
A través de diferents activitats i tècniques es donen eines als nens i nenes per potenciar el seu propi dibuix la seva manera d’expressar-se. No s’ensenyarà a dibuixar de manera realista sinó que aprendrem a mirar, observar i descobrir el nostre entorn i a nosaltres mateixos.
També es realitzaran activitats manuals de creació sempre amb la finalitat de potenciar la creativitat de cada nen.

dibuix i manualitats Escola Montagut

Cuina

Les extraescolars de cuina es realitzaran en sessions setmanals de 1h30’.

Cada sessió, es treballarà en base a un recepta de cuina concreta, la qual els nens desprès la guardaran per poder-la repetir a casa sempre que vulguin, i es treballaran es objectius específics a través d’aquesta mateixa.

Paral·lelament, realitzarem un mural on treballarem l’origen, el grup d’aliment que pertany i nutrients principals que ens aporten, dels ingredients principals de cada recepta.

Extraescolar cuina

Darreres notícies

D’AMPA Montagut a AFA Montagut

D’AMPA Montagut a AFA Montagut

En l'última Assemblea General Extraordinària del passat 21 de maig de 2024 es va aprovar un canvi significatiu: a partir d'ara, passem a denominar-nos Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escola Montagut, o en la seva forma abreviada AFA Montagut. Aquest canvi no és...

Sortida de P5 al bosc encantat de poblet

Sortida de P5 al bosc encantat de poblet

Durant aquest curs escolar, les famílies de P5 han visitat el Bosc Encantat de Poblet on els nens havien de trobar uns bolets dibuixats als arbres que presentaven diferents efectes visuals, situats en una ruta enmig del bosc que s’havia de seguir bolet a bolet. Abans...

Esquiada 2018 de P5A i P5B

Les famílies de P5A i P5B van participar en un stage de 2 dies a la Masella durant el mes de març realitzant classes d’esquí amb monitors durant 3h el dissabte i 4h el diumenge, allotjant-se a l’hotel “Campus Cerdanya” de Puigcerdà i compartint els àpats plegats. Tots...

Resultats de bàsquet març / abril

Resultats de bàsquet març / abril

Lliga Benjamins: 10-3-18 A.E. l´Esquitx “B” – Escola Montagut 6-10 24-3-18 Mas i Parera – Escola Montagut 4-12 7-4-18 Escola Montagut – EEM Sant martí 6-10 Lliga Preinfantils: 17-3-18 AE Minguella – Sec Montagut 73-39 7-4-18 Sec Montagut – Jesuites Casp 72-...

Primera novel·la de Sílvia Rodríguez Mondéjar

Primera novel·la de Sílvia Rodríguez Mondéjar

Us volem informar que la mare del Gerard de la promoció Monjuic de l’Escola Montagut, Silvia Rodríguez Mondéjar, també col·laboradora de El 3 de vuit, ha publicat la seva primera novel·la romàntica “El secreto del jilguero” en versió digital que ja es pot adquirir a...

Escacs Jespe 2018

Escacs Jespe 2018

Els dies 17, 24 de Febrer i 3 de Març es va celebrar en campionat d´escacs dels Jespe 2018 a l´Escola Pau Boada de Vilafanca, amb una molt bona participació

Tercera fase de gimnàstica rítmica individual 18 de febrer

Aquest diumenge 18 de febrer  es va celebrar la tercera Fase de gimnàstica rí­tmica individual! Felicitem a totes les gimnastes de l'Escola Montagut, pel seu gran paper i en especial a l'€™Abril Bosch pel seu primer lloc i a Irene Coll pel seu tercer lloc en la...

0
El meu cistell