Botiga de llibres

Curs escolar 2023-2024

La botiga de llibres de l’AFA de l’Escola Montagut és per fer comandes online.

 1. Assegura’t del curs que farà el teu fill/a durant el 2023-2024.
 2. Busca l’etapa escolar. Una vegada hi siguis, busca el curs.
 3. Afegeix a la cistella el pack de llibres que necessitis. Atenció a 4 ESO i Batxillerat hi ha un pack per les assignatures comunes i uns altres per les assignatures optatives.
 4. La quota de reutilització, si n’hi ha, s’afegeix automàticament.
 5. De cada pack, pots modificar els llibres, d’acord amb les necessitats. Afegint-ne més unitats. Si no vols algun dels elements, desmarca la casella “Afegeix per…”.
 6. Si tens més d’un fill/a, fes una comanda per cada un d’ells.
 7. El pare/mare/tutor només pot comprar els llibres dels seus fills/filles.
 8. Ves a la cistella, repassa la teva compra.
 9. Segueix el procediment per pagar online.
 10. Rebràs un correu amb el resum de tota la teva compra.
 11. Si tens algun problema, escriu-nos un correu a web@ampamontagut.cat

Com ve sent habitual els últims anys, l’AFA Escola Montagut s’encarrega de gestionar la compra i posterior venda dels llibres de text de l’alumnat de l’Escola. Això, a banda de facilitar la compra a les famílies assegurant-los la disponibilitat i que no hi haurà errors en la compra, permet un estalvi en el preu global dels llibres prèvia negociació amb els grups editorials.

La venda es fa a través d’una plataforma on-line que permet consultar els llibres,  i preus, podent fer la compra i pagament de forma totalment autònoma per part de les famílies.

La Junta de l’AFA Escola Montagut recorda a les famílies que aquesta feina de distribució és totalment desinteressada i té com a únic objectiu facilitar la compra dels libres de text a les famílies. Per tant preguem que es respectin els dies de venda i els horaris que trobareu actualitzats en el calendari de l’AFA.

D’altra banda, des de la Junta de l’AFA Escola Montagut també es vol deixar constància de que s’intentarà seguir amb el programa de reciclatge de llibres tot i que actualment ja no està subvencionat.

El programa de reutilització que gestiona l’AFA Escola Montagut té com a base l’aprofitament i reutilització dels llibres de text tot cercant diferents objectius, entre els que destaquen l’estalvi econòmic per a les famílies, la cura del medi ambient i sobretot, el transmetre als nostres fills i filles l’hàbit de reciclar i cuidar el material escolar.

Aquest projecte, amb un marcat caire pedagògic, cerca la implicació de pares, mares, mestres i alumnes en la feina comuna de conservar i ensenyar a conservar, amb respecte i solidaritat el material perquè pugui passar d’un curs a l’altre, creant consciència de que els llibres son un bé d’ús comunitari.

Enguany des de la Junta de l’AFA Escola Montagut volem millorar el funcionament d’aquest programa de reutilització i és per això que us volem transmetre unes quantes idees bàsiques de funcionament i ús. Per adherir-se a aquest projecte cal tenir en compte uns conceptes previs:

 • Aquest programa s’inicia al 1r curs de primària i arriba a 4t d’ESO. És de caràcter voluntari i és per tota la vida escolar. Qui s’hi acull de bon principi té dret a participar-hi pagant-ne la quota de reutilització de cada curs. Qui no hi participi de bon principi, per adherir-s’hi, haurà de pagar una quota amb un import superior que s’establirà a cada curs.
 • Els llibres que estan integrats en el programa de reutilització son propietat de l’AFA Escola Montagut, que els cedeix a les famílies associades que s’acullen a aquest programa a través de la quota de reutilització que es paga a l’hora de fer la compra dels llibres.
 • Qui participi en el programa de reutilització i no desitgi participar-hi el curs següent, cal que ho comuniqui al tutor/a al finalitzar el curs escolar, en el moment de fer entrega dels llibres de reutilització.
 • Cada inici de curs el tutor/a dels vostres fills repartirà els llibres als alumnes que s’hagin adherit al programa de reutilització.
 • Al finalitzar el curs, el professorat s’encarregarà de recollir tots els llibres i revisar que es tornin en bon estat, acceptant petits desperfectes per l’ús diari però no acceptant aquells llibres que es tornin en mal estat, trencats, guixats, o en definitiva, en un estat que no pugui ser reutilitzat l’any següent. En aquest cas, es cobrarà a la família la part proporcional del llibre i aquest passarà a ser propietat de la família (serà retornat al mateix alumne/a)
 • En cas de pèrdua, la família és la responsable del llibre i hi ha la opció d’adquirir-lo a títol personal o comunicar-ho a la comissió de llibres de la Junta de l’AFA que s’encarregarà de comprar-lo i passar el rebut a la família.
 • La quota pot variar anualment depenent del curs i del total de llibres que composen el programa de reutilització.
 • L’AFA no ven de forma individual els llibres de reutilització. Qui no vulgui acollir-s’hi ha de comprar els llibres a través dels seus propis mitjans en llibreries especialitzades.
 • Per adherir-se al programa de reutilització només és necessari pagar-ne la quota.
 • De cara al propers cursos hi ha la voluntat d’incrementar la quantitat de títols en la reutilització.
 • Els llibres de reutilització s’han de folrar i per tal protegir-los millor i allargar la vida útil dels mateixos. Recomanem no folrar amb materials adhesius i fer servir plàstic protector.
 • Un cop folrat, cal posar el nom i cognoms de l’alumne/a en una etiqueta adhesiva a sobre el folre a la part inferior de la coberta.
 • Els llibres no es poden guixar amb bolígraf i en cas que s’hagi de subratllar, cal fer-ho amb llapis per poder-ho esborrar a final de curs.
 • En el moment d’adherir-se al programa de reciclatge s’accepten totes aquestes normes.

Botiga de llibres tancada

0
El meu cistell